effecten van alcohol op de huid
Inge Posted on 00:01

De effecten van alcohol op de huid

Start vandaag nog met het herstellen van de huid.

Door alcohol te drinken kun je je opgewekter en vrijer voelen, en het voelt alsof het leven dan één groot feest is. Bijna zoals alcohol de levensader van plezier is. Alcohol is echter ook een gif dat ijdelheid misschien niet zo goedkeurt. Waarom? Welnu, hoewel de effecten die alcohol heeft op je huid (en veroudering in het algemeen) misschien niet de gevaarlijkste zijn, kunnen ze het verouderingsproces versnellen en ervoor zorgen dat je er ouder uitziet dan je werkelijk bent. Als je uiterlijk belangrijk voor je is, wil je misschien je drinkgewoonten heroverwegen.

Waarom is de gezondheid van de huid belangrijk?

De huid, ook wel epidermis genoemd, is het grootste orgaan van het lichaam. Je hoort het goed, de huid is een orgaan. Het biedt bescherming aan al je spieren, botten, organen, enz., zodat je lichaam wordt ingesloten, nou ja, jij, en schadelijke elementen buiten worden gehouden. Als de huid niet goed wordt verzorgd (denk aan wat er in je lichaam terechtkomt en wat er gebeurt), veroudert het sneller en wordt het zwakker, droger en vertoont het barstjes. Een beschadigde huid is ook vatbaarder voor blauwe plekken, snijwonden, verkleuring en zelfs bepaalde vormen van kanker. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt het ook slapper en lijkt het op het uiterlijk dat gepaard gaat met algemene veroudering (dat wil zeggen, je ziet er ouder uit).

effecten alcohol huid

Hoe alcohol de gezondheid van de huid beïnvloedt

Uitdroging

Alcohol kan dan wel een vloeistof zijn, maar het zorgt niet voor hydratatie. Integendeel, alcoholgebruik leidt tot uitdroging. Als uw lichaam niet genoeg water krijgt, wordt uw huid droog, gebarsten en schilferig. Jaren van dit soort nalatigheid op uw huid kan onomkeerbare schade veroorzaken waardoor u er ouder uitziet en voelt dan u in werkelijkheid bent.

Verzwakte immuunrespons

Een ander ding dat alcohol doet, is dat het de immuunrespons van je lichaam verzwakt. Wat voor invloed heeft dit op je huid? Het betekent dat snijwonden, schaafwonden of andere verwondingen aan de huid langzamer kunnen genezen. Littekens kunnen langer gedefinieerd blijven en u heeft mogelijk een hoger risico op infecties. Dus hoewel ze wel eens zeggen dat een glaasje wijn goed is voor je, is dat niet per se het geval voor je huid!

Hoe de effecten van alcohol op de huid ongedaan te maken?

Afhankelijk van de ernst van de schade, is het mogelijk om een ​​deel of het meeste van de schade aan de huid ongedaan te stoppen met het drinken van alcohol.

Hier zijn 5 eenvoudige dingen om te proberen:

  • Stop met het drinken van alcohol
  • Begin meer water te drinken (drink elke dag een anderhalf á 2 liter)
  • Gebruik regelmatig gezichtslotion
  • Eet een voedzaam dieet (overweeg een collageen eiwitsupplement – iets wat ook erg goed is voor je haar, trouwens)
  • Overleg met uw dermatoloog

Het grotere plaatje

Hoewel veroudering en huidproblemen esthetisch zorgwekkend zijn, zijn ze de minste zorgen waarmee een alcoholgebruiker wordt geconfronteerd. Alcoholmisbruik kan het risico op lichamelijke afhankelijkheid, leveraandoeningen, hartaandoeningen, relatieproblemen, carrièrefouten, financiële uitdagingen en nog veel meer vergroten. Als u of uw geliefde heeft geprobeerd te stoppen met alcohol en is mislukt, is het tijd om hulp te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.