gewicht verliezen gezond
Inge Posted on 14:28

Gezond gewicht verliezen: 3 praktische tips

Gezond gewicht verliezenWilt u op een gezonde manier gewicht verliezen, dan zijn diëten funest. Met een dieet valt u weliswaar, mits u het volhoudt, snel veel kilo’s af. Maar een dieet is er niet voor gemaakt om dit uw hele leven lang vol te houden. Na een tijdje pakt u daarom uw oude eetgewoontes weer op. Meestal komen de afgevallen kilo’s er dan ook weer net zo hard aan. Het jojo effect noemt men dit. Wilt u op een gezonde manier gewicht verliezen? Dan kunt u beter stap voor stap kleine veranderingen aanbrengen in uw leefstijl. Kleine veranderingen zijn goed vol te houden en belanden na een aantal dagen in uw systeem. Hierdoor gaat u automatisch gezonder leven en valt u het teveel aan kilo’s langzaam maar blijvend af. In dit artikel benoemen we drie praktische tips die ervoor zorgen dat gezonde veranderingen een intrede doen in uw leven waardoor u op een gezonde manier gewicht kan verliezen.

Veel drinken zonder calorieën

Ruim 50% van ons lichaam bestaat uit water. Water zuivert en zorgt ervoor dat afvalstoffen het lichaam kunnen verlaten. In veel dranken die we dagelijks tot ons nemen zitten ongemerkt veel calorieën. Denk hierbij aan cola of andere frisdranken. Maar ook aan die vele kopjes koffie en thee met suiker die we dagelijks wegslurpen. Veel mensen weten overigens niet dat ook een glas vruchtensap uit pak een caloriebommetje is. Ook alcoholische versnaperingen zoals een biertje, een glas wijn of een cocktail zitten vol met zoetigheden die onze calorie inname flink verhogen. Veel drinken is overigens wel heel gezond, u mag best tot drie liter per dag tot u nemen. Kies daarbij dan het liefst voor groene thee zonder suiker of water. Probeer te allen tijde light dranken te laten staan. De zoetstof in deze dranken behoort niet tot de suikers maar is alles behalve goed voor uw lichaam. Door veel water en groene thee te drinken raakt overigens uw maag ook vol en krijgt u minder snel trek – het is daarnaast ook nog eens supergezond voor je spijsvertering én je huid.

Vervang je tussendoortjes en versnaperingen

De meeste mensen die gezond gewicht willen verliezen kennen deze tip wel. Vervang de tussendoortjes en versnaperingen die u dagelijks neemt voor een gezondere keus. Eet u normaal een bakje chips, kies dan nu voor ongezouten noten. Eet u graag een chocoladereep, kies dan voor hele pure chocolade en eet niet de hele reep maar twee blokjes. Dit zijn enkele voorbeelden, u kunt voor alles wat u lekker vindt als tussendoortje of versnapering wel wat anders bedenken. Eet bijvoorbeeld geen stokbrood met kruidenboter, maar plakjes komkommer met roomkaas. Wees creatief en verzin iets wat u ook lekker vindt maar wat niet zo boordevol calorieën zit. Haal bij het boodschappen doen dan ook lekker veel overheerlijke gezonde producten in huis zodat er altijd wat gezonds te “snaaien” is. Als u kiest voor het eten van gezonde voeding om gewicht te verliezen hoeft u uzelf niet uit te hongeren, het is geen dieet het is een andere manier van eten. Een manier die u, als u er eenmaal aan gewend bent, niet meer wilt veranderen. Gezond gewicht verliezen bewegingDe trek in suikers en zoetigheid verdwijnt op het moment dat uw lichaam is afgekickt van de verslaving aan suikers en slechte koolhydraten. Deze tip is écht cruciaal; en komt ook bij onze gewaardeerde collega’s van Puras vaak terug!

Bewegen maakt het verschil

Bewegen is belangrijk als u op een gezonde manier wat sneller wilt afvallen. Lekker bewegen verhoogt namelijk de stofwisseling. Houdt u niet van sporten, of kunt u vanwege gezondheidsredenen niet naar de sportschool? Ga dan wandelen, fietsen of zwemmen. Ja, wandelen is ook bewegen! Iedere dag een half u is het mooiste maar twee a drie keer een uur in de week kan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.