kokosolie huid
Inge Posted on 05:30

Kokosolie: hoe gezond is kokosolie voor de huid?

Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom de mensen in gebieden waar de kokosnoot groeit zo’n mooie zachte huid zonder rimpels hebben en haar dat sterk en glanzend is? Zij hebben ervoor gezorgd dat de kokosnoot deel is gaan uitmaken van de dagelijkse voeding en de standaard gewoontes. Kokosolie is klaarblijkelijk voor zowel de binnenkant als de buitenkant van ons lichaam een zeer fijn product. Zelfs in de haarverzorging heeft het ondertussen een prominente plaats ingenomen!

kokosnoot gezonde huidWat zit er in kokosolie wat onze huid nodig heeft?

kokosolie bevat van nature veel beschermende stoffen zoals laurinezuur. Laurinezuur heeft onze huid nodig om zich te kunnen wapenen tegen uitdroging en schadelijke invloeden van buitenaf. Onze huid maakt sebum aan, sebum is het smeer dat onze huid zacht en jong houdt. In sebum zit voornamelijk MCT. Laat nou die MCT ook rijkelijk in kokosolie voorkomen! Kokosolie is daarnaast ook nog eens licht zuurvormend en dat heeft onze huid hard nodig. Door in ieder geval wekelijks uw huid goed te verzorgen met kokosolie kunnen alle dure cosmetische producten de deur uit.

Cosmetische producten of kokosolie?

Veel commerciële huidverzorgingsproducten bevatten ongewenste chemicaliën, ze zitten vol met onvriendelijke vulmiddelen, emulgatoren, veel chemische bewaar- en geurstoffen en meestal geraffineerde onverzadigde vetten zodat het goedje gemengd blijft. Hoe langer het etiket met toevoegingen op het potje of de tube, hoe meer schadelijke stoffen het product bevat. De meeste huidverzorgingsproducten zijn gemaakt op basis van water. Water is goedkoop maar droogt de huid ook uit. Net wat we juist niet willen bereiken met het smeren van huidverzorgingsproducten. Kokosolie is puur natuur en voelt licht vettig aan, de werking is daardoor vele malen effectiever dan verzorgingsproducten op basis van water.

Kokosolie goed bij psoriasis en eczeem

Bewezen is inmiddels dat kokosolie ook goed helpt bij het verminderen van rode vlekken op de huid. Veel mensen lijden aan psoriasis of eczeem, hebben baat bij het zowel inwendig al uitwendig gebruik van kokosolie. Kokosolie bevat drie vetzuren. Laurinezuur hebben we hierboven al benoemd maar ook carpron en capryl werken helend en tevens ontstekingsremmend.

kokosolie gezonde huidKies voor biologische extra vierge kokosolie

Als u kokosolie gaat gebruiken, dan is het belangrijk dat u een variant kiest die biologisch is. Kies het liefst ook een extra vierge kokosolie. Deze zijn over het algemeen niet gehard, niet ontgeurd en niet geraffineerd. Gebruik de kokosolie minimaal één keer per week. Dep uw lichaam na een douche of bad licht droog en wrijf de olie uit op uw nog vochtige lichaam. Laat de olie vijftien minuten intrekken voor u zichzelf aankleed. U zult direct het resultaat merken en voelen. Uw huid zal vele malen minder droog zijn. De kokosolie kunt u eventueel mengen met enkele druppels etherische olie van bijvoorbeeld lavendel, kaneel of tea tree.

Natuurlijke huidverzorging via de binnenkant

Door kokosolie toe te voegen aan uw dagelijkse eetgewoontes kunt u ook de huidverzorging via de binnenkant van uw lichaam stimuleren. Kokosolie beschermt u van binnenuit tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve moleculen die schade aanrichten aan cellen, eiwitten, vetten en DNA en daardoor het verouderingsproces versnellen. Door het consumeren van kokosolie kunt u pigmentvlekken grotendeels voorkomen en rimpels beperken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.