slowjuicing
Inge Posted on 14:53

Slowjuicing: wat zijn de grote voordelen?

Slowjuicing is een term die wordt gebruikt bij het langzaam persen van bijvoorbeeld groenten of fruit. Door te slowjuicen kun je een gezond drankje creëren zoals bijvoorbeeld een smoothie, maar het gaat toch net iets anders dan bij een smoothie die je bijvoorbeeld met een normale mixer maakt. Bij een slowjuicer worden de ingrediënten namelijk zoals uit het woord al valt af te leiden op erg langzame wijze geperst. Er kunnen verschillende soorten drankjes worden gemaakt met slowjuicing en in principe heeft het bijna dezelfde werking als met een normale mixer, maar dan brengt slowjuicing nog wat extra grote voordelen met zich mee. Hieronder vindt je de grote voordelen van slowjuicing.

slowjuicer afbeeldingBehouding van de vitamines

Wanneer je gaat slowjuicen bij het maken van sap behoudt je de vitamines en gezonde stoffen die zich bevinden in bijvoorbeeld groenten of fruit een stuk meer. De vitamines, maar ook bijvoorbeeld de mineralen blijven voor een veel groter deel behouden in de sap. Hoe gezond een smoothie is hangt volgens velen enkel af van de ingrediënten die in de smoothie zitten (kies vooral voor groene smoothies!), maar dit klopt dus niet helemaal.

Ook de manier en met name de snelheid waarmee deze ingrediënten worden geperst hebben enorme invloed op hoe gezond de smoothie is, want vrijwel iedereen weet wel dat hoe meer vitaminen er in een drankje zit, hoe gezonder deze is. Ook komt er bij slowjuicing geen hitte bij kijken. Dit zorgt er voor dat de voedingswaarden ook gezonder blijven.

Meer smaak

Zodra je gebruik gaat maken van slowjuicing zul je merken dat naast het behouden van vitamines, je ook zorgt voor de behouden van meer smaak. Bij een normale mixer creëren je een smoothie met een smaak die je bijvoorbeeld erg lekker vindt, maar je zult merken dat als je gebruik maakt van een slowjuicer de smaak met dezelfde ingrediënten een stuk sterker smaakt.

severin slowjuicerJe proeft meer fruit en het lijkt misschien zelfs alsof er meer in de smoothie zit, terwijl de ingrediënten exact hetzelfde zijn. Ook dit heeft ermee te maken dat je bij slowjuicing een stuk meer bewaart. De mixer gaat niet in een keer los op de groenten en fruit die erin zitten, maar alles wordt op een rustige wijze geperst. Kies daarom wanneer je een slowjuicer gaat kopen ook zeker voor een toestel met voldoende “duw”kracht in plaats van “centrifuge”kracht.

Minder voedselverspilling

Naast dat het slowjuicen goed is voor de gezondheid en vaak ook beter smaakt, helpt het ook tegen voedselverspilling. Bij bepaalde vruchten is het namelijk vaak zo dat je specifieke delen eraf moet halen omdat je deze anders niet in de mixer kunt doen. Een slowjuicer daarentegen kan alle delen van een vrucht of van een stuk groente persen. Wanneer je een klein deel dat je als niet eetbaar beschouwt weggooit, gooi je automatisch ook een deel van de ingrediënten weg.

Omdat je dit bij slowjuicing niet hoeft te doen voorkom je ook voedselverspilling voor een deel, simpelweg doordat je uiteindelijk alles binnenkrijgt en niets weggooit. Op deze manier draag je ook bij aan het verminderen van voedselverspilling en ben je buiten het goed bezig zijn voor je gezondheid ook goed bezig tegen voedselverspilling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.