superfoods
Inge Posted on 14:27

Superfoods: wat zijn ze & waarom zijn ze boeiend

Misschien heb je wel eens van de term superfoods gehoord, maar het kan evengoed zijn dat dit nieuw voor je is. Als je de naam hoort, dan gaat er misschien wel een belletje rinkelen over wat dit eventueel kan betekenen. Maar in dit artikel gaan we er specifiek op in. Dus na het lezen van dit artikel weet jij alles over superfoods!

Hoog gehalte aan voedingsstoffen

Superfoods overzichtAls het gaat om superfoods dan wordt er gesteld dat het gaat om voedsel waarbij wordt gesteld dat ze voorzien zijn van een hoog gehalte aan vitaminen, mineralen en ga zo maar verder. In principe is het dus geen nieuw voedsel dat wordt gemaakt, maar het gaat om voedsel dat een nieuwe aanduiding krijgt vanwege de krachtige voedingstoffen die er in zijn verwerkt.

Het is bovendien ook geen wettelijke term. Het is dus niet zo dat er officieel bepaalde superfoods zijn, maar iedereen kan iets een superfood noemen. Maar niet al het superfood is natuurlijk even goed. Je kunt het vergelijken met een makelaar. Iedereen mag zich makelaar noemen, maar als het gaat om de kwaliteit dan kan deze ook variëren.

Speciale superfood en gewone superfood

Superfoods CollageIn principe wordt er ook nog eens onderscheid gemaakt tussen speciale superfood en gewone superfood. Maar wat is het verschil tussen speciale superfood en gewone superfoods, vraag jij je dan misschien af. In principe zijn er meerdere verschillen vast te stellen, maar het grootste verschil is dat speciale superfood wat minder gangbaar zijn om te eten in plaats van gewone superfood.

Daarbij kun je denken aan kokosvet, zeewier, tarwegras, hennepzaad en ga zo maar verder. De kracht van deze speciale superfood is dat ze voorzien van een extra krachtig middel. Dit kan bijvoorbeeld één specifiek iets zijn. Tarwegras zit bijvoorbeeld boordevol vezels. En vezels zijn weer erg belangrijk voor de stoelgang en geven je bovendien een verzadigd gevoel. Het is dus voeding dat door de mainstream niet veel wordt gegeten, maar die wel speciale krachten hebben als je het aan sommige mensen vraagt.

Als we het dan hebben over het gewone superfood, dan gaat het meer om gangbare voedingsmiddelen waar je van kunt profiteren als mens. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan vette vis. Deze zitten boordevol omega 3- zuren, en zoals je misschien wel weet is dit heel erg goed voor de gezondheid. Maar daarbij kun je bijvoorbeeld ook denken aan bessen, bepaalde noten, donkere chocolade en ga zo maar verder.

gezonde voeding

Klopt het?

Er zijn verschillende meningen als het gaat om superfood. Zo vindt het voedingscentrum bijvoorbeeld dat er geen specifieke krachtige voedingsmiddelen bestaan. Er is dus niet één bepaald voedsel wat ervoor zorgt dat jij je altijd fit voelt. Het is juist heel anders: elk voedsel heeft wel weer iets positiefs en daarom moet je zo gevarieerd mogelijk eten. Dat heeft dan als voordeel dat je al deze voedingsmiddelen tot je kunt nemen. Een ander belangrijk voordeel is dat het natuurlijk ook een stuk lekkerder is om een beetje gevarieerd te eten. Dus dat is natuurlijk ook mooi meegenomen. Wil je een shortcut? No problemo! Je hebt ook superfood supplementen zoals deze van Nextgen Science die je gewoon in pilvorm kan nemen om een groot deel van de voordelen van deze superfoods binnen te krijgen. Is het even goed als een gevarieerd dieet? Nee; maar het is wél een mooie toevoeging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.